Тестові завдання
11.1. Які з перелічених статей калькуляції включаються у виробничу собівартість: а) сировина та матеріали; б) невиробничі витрати; в) загальноцехові витрати; г) витрати на утримання та експлуатацію устаткування; д) інші виробничі витрати; е) відрахування на соціальне страхування; є) основна заробітна плата виробничих робітників.
11.2. Призначення класифікації затрат на виробництво за економічними елементами затрат: а) розрахунок собівартості одиниці окремого виду продукції; б) основа для складання кошторису затрат на виробництво; в) розрахунок затрат на матеріали; г) визначення затрат на заробітну плату; д) встановлення ціни виробу.
11.3. До групи затрат за економічними елементами відносяться затрати на: а) паливо та енергію на технологічні цілі; б) основну заробітну плату виробничих працівників; в) амортизацію основних фондів; г) витрати на підготовку та освоєння виробництва; д) додаткову заробітну плату виробничих працівників.
11.4. До групи затрат за статтями калькуляції входять затрати на: а) сировину та основні матеріали; б) оплату праці; в) амортизацію основних виробничих фондів; г) паливо та енергію на технологічні цілі; д) допоміжні матеріали. 11.5. До затрат на управління та організацію виробництва в собівартості продукції відносять: а) прямі; б) непрямі; в) змінні; г) постійні; д) обслуговування обладнання. 11.6. Цехова собівартість продукції включає в себе затрати: а) цеху на виконання технологічних операцій; б) підприємства на виробництво даного виду продукції; в) цеху на управління виробництвом; г) цеху на виконання технологічних операцій та управління. 11.7. Виробнича собівартість продукції включає затрати: а) цеху на виробництво даного виду продукції; б) цехову собівартість і загальнозаводські витрати; в) на виробництво і збут продукції; г) на технологічну собівартість; д) на комерційну собівартість.
11.8. На зниження собівартості продукції впливають внутрішньовиробничі техніко-економічні фактори: а) покращання використання природних ресурсів; б) підвищення технічного рівня виробництва; в) покращання структури продукції, що випускається; г) зміна складу та якості природної сировини; д) зміна розміщення виробництва. |